Debat in de bieb in het kader van de Provinciale Staten

Beilen - De bibliotheek in Beilen staat zaterdag 16 maart van 10.00-13.00 uur in het teken van de Provinciale Statenverkiezing. Het thema van deze ochtend is klimaat, natuur en milieu.

Er is onder andere muziek van de muziekschool De Muzentuin. Na een welkom van Margot de Jong legt Theo Veldhuis, een docent van de middelbare school CSG Beilen, uit wat de Provinciale Statenverkiezingen zijn en wat statenleden doen.

Sonja van der Meer van het Drentse Landschap vertelt over de rol van deze organisatie en Jacob Nijhoff van LTO (Land- en tuinbouw Organisatie) Noord Nederland vertelt over de rol van deze organisatie. Hierna zullen kandidaten van zes politieke partijen zich voorstellen en geven een motivatie en speerpunten van hun partij en volgt een discussie met reacties en vragenronde. Tot slot zal er een discussie met de middelbare scholieren van CSG Beilen en het Nassaucollege zijn.

Iedereen is welkom, maar de organisatie is ook nadrukkelijk op zoek naar jongeren die vragen hebben voor de politici en daarmee in discussie willen.

Er geldt een vrije inloop, maar aanmelden is ook mogelijk: info@bibliotheekbeilen.nl