CDA bezoekt hightechbedrijf op de Noesten

Westerbork - Onlangs was een afvaardiging van CDA Midden-Drenthe op werkbezoek bij Getech in Westerbork. Getech is een bedrijf dat zich specialiseert in controlemallen voor de auto-industrie.

Een hightech bedrijf dat zich kenmerkt door kwaliteit, innovatie en betrokkenheid bij het onderwijs. 

Autobouwer

In 2003 begon Jan Geerts, de directeur van Getech, een bedrijf aan de Noesten in Westerbork. Getech speelt een belangrijke rol in de auto-industrie. De stuurbekrachtings- of aircoleidingen in bijvoorbeeld Audi’s, Porches en Mercedes worden eerst met een controlemal van Getech gecontroleerd of deze de juiste afmetingen hebben en technisch in orde zijn. Dit is voor de autobouwer heel belangrijk want wanneer dergelijke leidingen niet goed passen dan komt de hele productie tot stilstand. Getech ontwerpt de controlemallen aan de hand van informatie die men van de opdrachtgever krijgt. 'Als de informatie over de leidingen waarvoor men controlemallen moet maken niet goed is dan kunnen wij geen goed product leveren. Wij stellen hier hoge eisen aan en dat werkt', geeft Jan Geerts aan. Het bedrijf is gegroeid van 2 naar 18 medewerkers en er zijn weer nieuwe uitbreidingsplannen voor een slimme en schone fabriek aan de Noesten 62 in Westerbork.

Hightech

Vooruitdenken en innovatie zijn voor Jan Geerts belangrijke factoren voor zijn bedrijfsvoering. Hierbij betrekt Getech ook het onderwijs. De medewerkers worden door het bedrijf opgeleid en de meeste stagiaires blijven bij Getech werken na hun stage. 'De hightech apparatuur die wij hier hebben staan, dat kunnen scholen zich financieel niet veroorloven. Daarom is het belangrijk dat de leerlingen in het technische onderwijs naar de bedrijven komen om te leren.' Getech heeft een samenwerking met verschillende scholen en Jan Geerts denkt graag mee over de invulling van goed technisch onderwijs. 

'Een mooi bedrijf en belangrijk bedrijf voor onze gemeente als je kijkt naar werkgelegenheid en leefbaarheid', geeft Ria Beukema, CDA raadslid, aan.