Bosma Tuinmachines heropent in nieuwe veel grotere zaak

Smilde - Bosma Tuinmachines te Smilde is verhuisd naar het naast gelegen pand Rijksweg 42 en houdt daarom op vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart de openingsdagen. En dat gebeurt met een interessante kortingsactie en een raadspel waarbij je een krachtige benzinemaaier kan winnen.

De opening is 62 jaar na het begin van het familiebedrijf door de ouders van Bertus Bosma (Geert en Jellie Bosma): ‘In 1957 gestart, maar het begon pas goed in 1962 aan de Rijksweg 45. In 1970 werd de zaak verbouwd en het assortiment vergroot met zaden, pootgoed, schoeisel, huishoudelijke artikelen, hengelsport en kleine maaiers. Vier jaar later werd nummer 46 er bij gekocht voor opslag en in 1979 kwam Bertus in de zaak. Toen werd ook de verkoop en service van tuinmachines sterk uitgebreid. In 1985 werden beiden ruimten samengevoegd.’

Derde generatie

In 2013 is de derde generatie, Jeroen Bosma in het bedrijf gekomen en in 2017 is het naastgelegen pand Rijksweg 42 door Bosma aangekocht. Samen met personeel en medewerkers werd de schouders er onder gezet en zowel van binnen als buiten totaal gerenoveerd en opgeknapt. Dat heeft er toe geleid dat er een moderne zaak staat met ongeveer 3000 m2 oppervlak met een groot assortiment tuinmachines.

Onderhoud en reparatie is ook een belangrijk onderdeel, benadrukt Bertus: ‘En een zeer moderne en ruime werkplaats/serviceafdeling waar wekelijks honderden machines voor onderhoud of reparatie binnen komen. De machines worden door vakbekwame medewerkers met jarenlange ervaring - Brugt Boer al 43 jaar in dienst, Ger Kiers al 35 jaar in dienst en Robert Ypma al 17 jaar in dienst - onderhouden en gerepareerd.’

Automowers

Met name de verkoop van computergestuurde grasmaaiers (Husqvarna automowers) waar Bosma al 28 jaar dealer van is, heeft een enorme vlucht genomen en heeft hierin Ger Kiers als specialist: ‘Mede door zijn kennis en specialisatie bedient Bosma hiermee de gehele noordelijke regio.’

Sinds 2018 is Bosma Tuinmachines officieel Husqvarna Professioneel Dealer in het totale programma Die machines zijn bedoeld voor de professionals, zoals hoveniers of de buitendienst van gemeenten.

Raadspel

Ook kun je in de nieuwe zaak terecht voor een uitgebreid assortiment: werkkleding/werkschoeisel, gereedschappen, tuingereedschappen, diervoeders/dierbenodigheden, hengelsportartikelen, meststoffen en dergelijke.

Op 8 en 9 maart zijn zoals genoemd de openingsdagen met interessante aanbiedingen en actie's. Tevens maak je kans met het raden van (een verrassing) op een gratis Husqvarna grasmaaier t.w.v. 739.00 euro.