Laura Westerbeek beste voorlezer en gaat naar Drentse finale

Beilen - De voorleeswedstrijd van Midden-Drenthe in de Beiler bibliotheek is dinsdagmiddag gewonnen door Laura Westerbeek uit Wijster. De leerling van IKC De Zuiderenk sprong er volgens de jury met name uit door haar goede intonatie en meeslepende wijze van vertellen.

Laura had gekozen voor het boek 'Serafina en de zwarte mantel' van Robert Beatty en dat was op zich al een bijzondere keus, vond jurylid en eigenaar van boekhandel Het Logboek, Hedika Schipper: 'Ik ken het werk niet.' Gezien het sterke verhaal zou het zo maar kunnen dat het boek binnenkort wel verschijnt in de Beiler boekenzaak.

Finale

Laura mag door deze prestatie naar de Drentse finale op 17 april in Assen, waarna de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd volgt.

Nummer twee was Kyra Hingstman uit Westerbork (IKC De Lindelaar) en derde werd Laura Hoogland uit Hoogersmilde (IKC Pieter van Thuyl). Er waren in totaal twaalf voorlezers. De jury bestond naast Schipper uit Lilian de Jager (bibiliotheek Westerbork) en burgemeester Mieke Damsma.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.