Beiler voetbalvrouwen winnen van koploper en veroveren koppositie

Beilen - Na een sensationele overwinning op koploper Weiteveense Boys hebben de Beiler voetbalvrouwen de koppositie veroverd. Deze spannende uitwedstrijd leverde uiteindelijk een 3-4 winst op.

Na ruim vijf minuten spelen mocht ST Beilen/FIT Boys plaats nemen achter een vrije trap, net over de middellijn. Door de wind bleef de bal hangen voor het doel en als een duveltje uit een doosje dook Brink plotseling op voor de keepster: 0-1. De kansen aan beide kanten waren schaars. Weiteveen strafte halverwege de eerste helft zwak verdedigen af: 1-1. De thuisploeg was in deze fase feller en dat resulteerde een paar minuten later ook in de 2-1. Vlak voor rust kwam de Tiemco Maat-equipe langszij. Een vrije bal van Van Dijken zeilde over de doelvrouw in het doel: 2-2.

Na rust waren de Beiler vrouwen niet in staat om een derde treffer te maken. Tegenstander Weiteveense Boys creëerde ook geen kansen, maar via een schot vanaf randje zestien werd de Beiler doelvrouw verschalkt: 3-2. Hierna kregen beide ploegen kansen op een treffer, maar een doelpunt bleef lang uit. Totdat Brink een voorzet van Snijder binnengleed: 3-3. Lang leek het een gelijkspel te worden, maar in de negentigste minuut trokken de Beiler voetbalvrouwen alsnog aan het langste eind. Na een terugspeelbal zette Brink en Boelen de keepster van de thuisploeg onder druk, waarna Brink raak schoot: 3-4.

ST Beilen/FIT Boys neemt door deze winst de koppositie over. Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen de nummer 4 Hollandscheveld.