Wijster wint 'moddergevecht' van Wijster

Wijster - Op een moeilijk bespeelbaar veld, dat tijdens de wedstrijd onbespeelbaar werd, werd de derby Wijster 1 – Witteveense Boys 1 gespeeld. Onder toeziend oog van wethouder Erjen Derks floot de scheidsrechter om 14.00 uur in koude, snijdende regen en 4 graden Celsius af. Hij zag dat de thuisploeg uiteindelijk de drie punten in huis hield: 3-1

Na vijf minuten kreeg Witteveen in een soort rugby scrum een geweldige reeks kansen om de 0-1 er in te prikken. Maar benen van spelers, de plas modder in de doelmond en keeper Nick Woering hielden de vier schoten in 30 seconden uit het doel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Uit een vrije trap die erg makkelijk gegeven werd, werd de 1-0 gescoord. Even later mocht Sander Voortman alleen op de keeper af: 1-1. Inmiddels is dit zijn 299e goal in het eerste elftal van Witteveense Boys’87. In de 37e minuut een geweldige kans voor Wijster. Oog in oog met keeper Jari Hooijer werd deze kans niet benut.

Blubber

Na de rust begon Wijster een winteroffensief, het sneeuwde inmiddels. Een schot op doel werd half gekeerd door Jari Hooijer die de bal zag smoren in de laag blubber net achter hem. Zijn directe tegenstander was sneller bij de bal en tikte de 2-1 binnen. Inmiddels stuiterde de bal niet meer op, viel gewoon dood neer op het veld, schoot over de modder heel snel door of rolde juist niet verder. Kortom, het speelveld was inmiddels niet meer geschikt om te voetballen. Er werden nog net geen sneeuwballen gegooid, maar een schot van Wijster sloeg als een kanonskogel in het net achter keeper Hooijer: 3-1. Witteveen bleef drukken en ploegde het veld van Wijster verder onder. Een schot op doel van Bob Seele vanuit de 16 passeerde keeper Woering, maar bleef stilliggen op de doellijn. Ondertussen waren de doelmonden omgevormd tot modderpoelen en was het glijden en glibberen op het veld. Waar de Witteveners wellicht recht hadden op een gelijkspel, bleef het uiteindelijk 3-1 in winters Wijster.

Wijster speelt komende zondag uit tegen KSC, Witteveense Boys speelt thuis tegen EHS 85.