Beilen pakt drie punten bij Asser Boys

Beilen - Het heeft even geduurd, maar de eerste competitiezege in 2019 van Beilen is een feit. In Assen werd Asser Boys met 3-2 verslagen. De overwinning van Beilen was terecht. Het kostte echter wel veel kracht, want het was vechtvoetbal van beide kanten.

Er werd op het scherpst van de snede gevochten voor elke bal. Doelman Remco Vos kon niet verhinderen dat Asser Boys al na 2 minuten een voorsprong nam via René Westerveen. Patrick Doldersum speelde de bal te kort terug op zijn doelman. Westerveen was er als de kippen bij om 1-0 voor de thuisploeg aan te tekenen.

Hierna nam Beilen het heft stevig in handen. Alwin Hendriks scoorde de gelijkmaker dacht iedereen. Scheidsrechter Jos Boerema volgde het signaal van de grensrechter en annuleerde de treffer. Asser Boys bleef achterover leunen en gokte op de counter. Na een half uur kopte Rick Koops goed in. Zijn inzet kon net tot corner worden verwerkt door doelman Erwin Jagt van Asser Boys. De hoekschop werd voor het doel gebracht en daar werd geduwd en getrokken door diverse spelers. De arbiter vond het strafschopwaardig. Bertus Wolters voltrok het vonnis: 1-1.

Een kopbal van Haryan Velthuis had een beter lot verdiend. De bal teisterde de onderkant van de lat. Op slag van rust kapte en draaide Bertus Wolters zich naar een vrije schietpositie. De aanvalsleider schoot met links in de uiterste hoek: 1-2.

Derde treffer

Vrij vlot na rust maakte Bertus Wolters zijn derde treffer van de middag. Hij kopte het speeltuig enigszins gelukkig in en de Sport2000/Combisportmannen leken daarmee een geruststellende marge te hebben. Asser Boys werd eigenlijk niet meer gevaarlijk, maar kreeg nog wel een penalty toegewezen. René Westerveen liet Remco Vos kansloos: 2-3.

Op het door de regen en sneeuw lastig te bespelen veld vocht Asser Boys tot het uiterste om een punt te redden. Via Westerveen kreeg het een uitstekende mogelijkheid, maar de bal hobbelde via Remco Vos naast het doel. Beilen kreeg voldoende kansen om de partij definitief te beslissen, maar liet dat na. Het bleef bij 3-2 voor de geelzwarten en daardoor houdt Beilen de degradatiekandidaten vooralsnog op afstand.

Komende zondag speelt Beilen thuis tegen Dedemsvaart.