Nieuw Balinge bewijst zichzelf slechte dienst en verliest

Nieuw Balinge – In de thuiswedstrijd tegen rodelantaarndrager Borger bewees Nieuw Balinge zichzelf een slechte dienst. Er werd met maar liefst 2-4 verloren. Deels debet daaraan was de rode kaart die doelman Gerard van Zwol al in de eerste helft kreeg, waardoor Nieuw Balinge meer dan een helft met een man minder speelde.

Nieuw Balinge begon wel goed. In de tweede minuut leek de ploeg op voorsprong te komen. De ingeschoten bal werd niet als doelpunt erkend omdat deze de lijn niet helemaal zou zijn gepasseerd. De thuisclub zat echter niet bij de pakken neer want twee minuten later was het wel echt raak. Het was Richard Kats die de bal op fraaie wijze bij Dennis Tump bracht, die zijn naam als goaltjesdief eer aan deed: 1-0.

Een paar minuten later was er opnieuw een goede mogelijkheid voor Nieuw Balinge, maar doelman Mark Wolters bracht redding. Uit het niets kwam Borger op gelijke hoogte. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Bjorn Everts die niet treuzelde en scoorde. Ook hierna hadden de gasten het beste van het spel. Dat leidde zelfs tot een tweede treffer voor de gasten. Dit keer was het Mylan Beijering die trefzeker was. Dat leek het laatste wapenfeit voor rust, maar doelman Gerard van Zwol van Nieuw Balinge beging, in de ogen van de scheidsrechter, een te zware overtreding waarna hij uit het veld werd gestuurd. Dit leidde tot enkele omzettingen bij de thuisclub. Borger was in deze fase de bovenliggende partij en kreeg wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

Sterk

In de tweede helft begon Nieuw Balinge andermaal sterk. Het spel oogde verzorgder en er werden wat kansjes gecreëerd. Al vlotjes bekroonde Erwin Smale, die andermaal een goede wedstrijd speelde, een knappe solo met het tweede doelpunt voor de roodhemden. Ineens kwam er meer geloof bij de thuisclub, die uiteraard graag de drie punten eindelijk weer eens binnen wilden halen. Maar het was Borger dat middels Calvin Beijering de 2-3 aan liet tekenen. De gifbeker was voor Nieuw Balinge nog niet leeg. In de slotseconden van dit matige duel bracht Mylan Beijering ook nog de 2-4 op het scorebord.