Nina Pothof kwalificeert zich bij de laatste zes

Wijster - In Le Mans werd verleden weekend de Europese finale van de Girls on Track gehouden. Dit is een programma van de FIA om meiden te enthousiasmeren voor de kart- en autosport. De zes snelste meiden werden gezocht. In totaal deden er 27 meiden uit 9 landen mee. Nina Pothof uit Wijster kwalificeerde zich bij de laatste zes.

Ze had zich van de 109 meiden in Nederland bij de laatste drie gekwalificeerd en vertegenwoordigde samen met twee andere meiden Nederland. In totaal deden tijdens de voorselectie meer dan 1200 meiden mee in Europa.

Op de eerste dag was er gelijk na aankomst een briefing en werden de coaches voorgesteld. Hierna werden de karts aangemeten en volgde een trackwalk om het circuit vast te verkennen.

Op dag twee werden de groepen in tweeën gedeeld en vonden de karttrainingen plaats. Na elke training werd de data per rijder met een coach besproken. Ze kregen tips en de rempunten werden doorgesproken. Na de lunch werd een interactieve presentatie gegeven. De drie vrouwelijke coureurs Tatiana Calderon, Gosia Rdest en Mikaela Ahlin-Kottulinski (Formule 2, GT4, STCC) vertelden hun ervaringen en gaven de meiden tips.

Tijdens dag drie werden de deelneemsters onderworpen aan een sport-, geheugen- en reactievermogen test. Met tot slot een persoonlijk interview met een lid van de FIA.

Zondag was de finaledag. In de ochtend waren er nog drie trainingen in de karts. Na de lunch waren de prefinale en finale. Nina wist zich bij de laatste zes te kwalificeren. Hiermee plaatst zij zich in het Europese Team van de FIA. Tussen mei en augustus gaat Nina Pothof naar een trainingskamp van de FIA, dit team geeft ook een demonstratie tijdens een congres in Brussel.