Marjan van der Jagt nu ook Nederlands kampioen

Spier - Tijdens de KNHS indoorkampioenschappen dressuur in Ermelo werd Marjan van der Jagt de eerste kampioen die gehuldigd werd. De ervaren amazone van de Drentse Hooglanden reed haar Jagers Irish Coffee vier weken geleden al overtuigend naar de Drentse titel en herhaalde deze prestatie nu op nationaal niveau.

Ondanks dat de loting bepaalde dat ze als eerste moest starten van de 28 deelnemers bleef ze al haar concurrenten opnieuw voor en behield haar ongeslagen status. Het zilver ging naar Cynthia Eggenkamp en het brons ging naar Dirk Jan van de Water.

‘Ik moest als eerste starten, daar zijn de meeste ruiters niet blij mee, maar in dit geval was dat niet zo verkeerd. Mijn paard wil nog wel eens spanning opbouwen tussen de andere paarden, dus ik was eigenlijk best blij met mijn eerste startplek. Toen was het nog lekker rustig. Hij is nog geen zes jaar en nog niet zo heel veel mee geweest en hij vond het best indrukwekkend, toen hij de baan in kwam sloeg hij ook ietsje dicht. Hij kan echt nog veel beter, maar we hebben redelijk op safe de proef door kunnen rijden. Volgende week loopt hij de eerste selectie van het WK voor jonge dressuurpaarden, we gaan gewoon meedoen en zien wel. Voor zijn ervaring is dat heel goed. Hij moet dan wel een Z2 proef lopen, een stuk zwaarder maar ik denk dat hij er redelijk klaar voor is. Verder gaat hij voorlopig even niet mee en trainen we thuis rustig verder.’