Gerdien Breimer neemt bezoekers mee in het leven van dementerende moeder

Hooghalen Debuterend schrijfster Gerdien Breimer verzorgt dinsdag 26 maart vanaf 14.00 uur een lezing in het Dorpskrachtcafé Hooghalen. Ze gaat vertellen over haar moeder met Alzheimer, met name over haar persoonlijke ervaringen en de leerschool in de omgang met haar veranderende moeder.

Haar kennis en belevenissen deelt Gerdien graag met anderen, met steun, herkenning en troost voor wie in hetzelfde schuitje zit als zijzelf zat. Maar ook mensen die werkzaam zijn in de zorgsector kunnen kennis, inzicht en vaardigheden uit haar verhalen verwerven.

Als ‘Breimschrijft’ publiceerde ze haar verhalen op social media. De vele reacties hierop leidden tot haar eerste boek: Patat & Pavlov. Dit boek is na afloop van de lezing te koop bij Gerdien Breimer.

Dorpskracht Hooghalen houdt diverse activiteiten om de ontmoeting tussen bewoners te stimuleren. Het wordt georganiseerd door bewoners voor bewoners zodat iedereen, jong en oud, met plezier in Hooghalen blijft wonen.

Elke dinsdagochtend is er een Dorpskrachtcafé in het dorpshuis ’t Haoler Hoes, waar vaste gastdames zorgen voor een luisterend oor en gezelligheid. Regelmatig komt een dorpsbewoner op bezoek om te vertellen over een hobby of ontwikkeling uit het dorp.

Daarnaast is er op de dinsdag maandelijks een themamiddag. Zo is er elke tweede dinsdagmiddag van de maand een Handwerk- en kluscafé, gevolgd door een bijzondere activiteit op de vierde dinsdagmiddagmiddag van de maand. Deze maand is dat de lezing van Gerdien Breimer in het dorpshuis ’t Haoler Hoes.