Strijd om de Midden-Drenthe Zomer Cup is nieuw

Beilen - Een nieuw sportief evenement in Midden-Drenthe: de Midden-Drenthe Zomer Cup. Dit is een gezamenlijk toernooi dat wordt georganiseerd door en voor de tien voetbalverenigingen in Midden-Drenthe. In het weekend van 21 en 22 juni gaat het plaatsvinden op alle sportparken in de gemeente.

Bij iedere voetbalvereniging speelt een andere leeftijdscategorie verdeeld over de vrijdagavond en zaterdag. Als afsluiting van dit sportieve weekend is er op zaterdagavond een feest voor spelers en supporters. Dit vindt plaats op Sportpark Noord-West en is aansluitend op het toernooi van de 1e elftallen.

Het doel van het toernooi is de verbinding en samenwerking tussen de tien voetbalverenigingen te stimuleren. Jan Veldhuizen is één van de organisatoren: 'Wij willen een mooie gezamenlijke afsluiting bieden voor alle spelers en organiseren dit met alle verenigingen. Alle teams kunnen meespelen in het toernooi, jong en oud. Daarnaast is het doel om gebruik te maken van alle sportparken. Wij willen zowel de verbinding tussen de verenigingen stimuleren door de samenwerking, maar ook binnen de vereniging door de gezamenlijke win mogelijkheid van de wisselbokaal.'

Alle tien voetbalverenigingen, CVV Fit Boys, HHCombi, Witteveense boys, Smilde ’94, SV Nieuw-Balinge, VV Wijster, VV Beilen, SV Hoogersmilde, VKW en BSVV doen mee aan dit toernooi.

Eerste editie

In 2019 is de eerst editie van dit toernooi. Veldhuizen: 'Wij hopen op een groot succes, om er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken. Voetbal verbindt en brengt samen. Alle spelers van de tien verenigingen kunnen meedoen, in totaal gaat dit om z’n 3.000 sporters. Deelname is voor teams kosteloos. Door de tijdsinvestering van vrijwilligers in de voorbereiding en uitvoering van het toernooi willen wij de deelname laagdrempelig houden. Het toernooi wordt gespeeld in 7x7 formatie, om zo de klasse verschillen te beperken. Meedoen is immers belangrijker dan winnen.'

Op ​vrijdagavond 21 juni spelen de seniorenheren elftallen en 35+/45+, Dameselftallen en 35+, JO19, JO17 Op zaterdag 22 juni spelen de verige jeugd (overdag) en de eerste elftallen (avond).

Een winnaar

Uiteindelijk komt er uit het toernooi weekend één winnende vereniging. Alle teams verdienen punten door deelname en uitslagen binnen het toernooi. Men speelt dus als team niet alleen voor de eigen winst in hun categorie, maar ook voor de eigen club. Er komt een verdeelsleutel waardoor het niet zo is dat de grootste club, of hoogst spelende club automatisch wint.

Iedere vereniging heeft kans om te winnen en alle teams hebben invloed op de uitkomst. De winnende club krijgt de wisselbokaal en mag zichzelf één jaar lang de beste club van Midden-Drenthe noemen. Daarnaast is er ook een Fairplay Award voor de meest sportieve club.