Mark Tuitert inspireert tijdens tweede voorjaarslezing IVN Noord

Orvelte - Voormalig Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert heeft gisteren de tweede voorjaarslezing van IVN Noord verzorgd. Vorig jaar gaf Jan Terlouw de genodigden stof tot nadenken tijdens de eerste editie van dit evenement. De lat lag daarmee hoog.

Regiodirecteur van IVN Noord, Mark Tuit: 'Na Jan Terlouw dacht ik ‘hoe komen we hier nog overheen’. Met Olympisch goud, was het antwoord. En dat is gelukt.' In De Veldhoeve in Orvelte nam Mark Tuitert het publiek mee op zijn reis naar zijn overwinning in 2010. Toen won Tuitert Olympisch goud op de 1500 meter tijdens de Spelen in Vancouver. Zijn verhaal heeft als titel 'Zonder strijd geen overwinning'. Een passievolle lezing over doorzettingsvermogen, geloof in jezelf, winst, verlies en tot het uiterste gaan.

Topsport en natuur

Ook trok hij vergelijkingen met de natuur. 'Topsport is keihard en meedogenloos. Net als de natuur eigenlijk. Je moet je willen en kunnen aanpassen om te overleven. Maar als je ergens helemaal voor gaat en mensen om je heen verzamelt waarmee je dat wilt bereiken, kunnen er grootse dingen gebeuren.'

Een wereld die groener en duurzamer is

De voorjaarslezing moet een jaarlijkse traditie worden voor relaties waar IVN Noord intensief mee samenwerkt om een wereld te creëren die groener en duurzamer is. Door jaarlijks een spreker met een andere achtergrond of uit een andere tak van sport uit te nodigen, geeft IVN ruimte om met een andere blik naar thema's te kijken waar de organisatie dagelijks aan werkt.