Patricia uit Beilen zet zich in voor wereldwijde strijd tegen armoede

Beilen - De 16-jarige Patricia Lauffer uit Beilen is geselecteerd als Jeugdambassadeur voor de campagneorganisatie ONE in 2019. Zij zet zich actief in voor de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziektes.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, heeft zij samen met 30 andere Nederlandse Jeugdambassadeurs campagne gevoerd voor vrouwenrechten, en gesproken met Europarlementariër Kati Piri.

Het verschil maken

Patricia: 'Ik ben zeer verheugd om als Jeugdambassadeur aan de slag te gaan. Het is belangrijk om extreme armoede te beëindigen en op te komen voor vrouwenrechten. Ik wil ook mensen laten zien dat het makkelijk is om campagne te voeren over deze kwesties en dat hun stem echt een ​​verschil maakt.'

Honderden vrijwilligers

In het Jeugdambassadeur-programma werken honderden jonge vrijwilligers in Nederland en in Europa, Sub-Sahara Afrika en Noord-Amerika samen om de bewustheid te vergroten over de strijd tegen extreme armoede. Als onderdeel van het programma heeft Patricia ontmoetingen met politici, media en het algemene publiek zowel lokaal in Beilen als in Den Haag bij de Tweede Kamer. Naast het promoten van de positieve invloed die ontwikkelingssamenwerking wereldwijd heeft, voert zij campagne voor de strijd tegen hiv/aids, malaria en tuberculose. Daarnaast roepen de ambassadeurs Nederland op door te gaan met het ondersteunen van onderwijs in ontwikkelingslanden.

Fantastisch team

Eefje van Esch, Campagne en Media Coördinator van ONE in Nederland: 'We hebben dit jaar een fantastisch team van Jeugdambassadeurs. Ze zullen zich bezighouden met zowel het algemene publiek als politieke leiders, waarbij zij hen oproepen tot een eerlijkere wereld en een einde aan extreme armoede. Door te focussen op economische empowerment van vrouwen en onderwijs voor meisjes, zullen zij enkele van de onderliggende problemen die extreme armoede veroorzaken aanpakken.'

Dit is het zesde jaar dat het Jeugdambassadeur programma in Nederland van start gaat. In de laatste jaren zijn Jeugdambassadeurs naar de Tweede en Eerste kamer, het Europees Parlement en bij de G7-top geweest om wereldleiders op te roepen om actie te ondernemen tegen extreme armoede.

ONE

ONE is een internationale campagne en lobbyorganisatie met meer dan 9,5 miljoen leden die zich inzetten om extreme armoede en voorkombare ziekten de wereld uit te helpen, vooral in Afrika. Als onpartijdig organisatie verhogen we het publieke bewustzijn en zetten politieke leiders onder druk om aids en andere voorkombare ziekten te bestrijden, en om de investeringen in landbouw en voeding te verhogen. Ook vragen we om meer transparantie van overheden en armoedebestrijding programma’s. Lees meer op www.one.org.