Kinderen uit Drijber maken kunstwerk voor de VAM-berg

Drijber – Alle leerlingen van Kindcentrum Drijber hebben de afgelopen weken meegewerkt aan het maken van een kunstwerk dat op de VAM-berg geplaatst wordt. Het kunstwerk bestaat uit gerecyclede materialen en de kinderen werkten onder leiding van lokale creatieveling Bruun Feijen.

Van oude kunststof reclameborden en fietswielen wordt een landschapskunstwerk gemaakt. Komende week  worden de 41 versierde fietswielen, van elke leerling één, op palen op de berg geplaatst. Door de aangebrachte versiering gaan de wielen draaien op de wind. Dat zal voor een fraai bewegend en kleurrijk beeld gaan zorgen. Het is de bedoeling dat dit kunstwerk het hele fietsseizoen zal blijven staan. De windmolens van gerecycled materiaal zijn een knipoog naar de afvalbult, het fietsen en een circulaire beweging.

Col du Vam

Bij de opening van de Col du Vam was de school uit Drijber ook al betrokken. De kinderen maakten toen tekeningen en hadden met stoepkrijt op het nieuwe parcours getekend. Toen werd gedeputeerde Henk Brink aangemoedigd die als eerst de berg bedwong.

Vrijdag is  de ‘grote’ opening. Naar aanleiding daarvan zijn de leerlingen weer betrokken bij de festiviteiten. Er is een prijsvraag uitgeschreven wie een mooie naam kon bedenken voor de nieuwe afdaling. Deze naam wordt morgenmiddag in het bijzijn van minister Bruno Bruins onthuld.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het kunstwerk van de leerlingen vrijdag 14 maart onthuld zou worden, maar dat gaat niet door. Directeur Pieter de Roest legt uit: 'De gemeente Midden-Drenthe heeft gebeld dat het erg zompig op de VAM- berg is en dat de palen waar het kunstwerk aan bevestigd moet worden daardoor erg los staan. De verwachting is dat de palen met fietswielen zoveel wind vangen dat ze geen dag blijven staan. Dit betekent dat de plaatsing van ons kunstwerk helaas een week uitgesteld moet worden. Heel jammer, maar het is niet anders.'