Fietsers trotseren wind tijdens Kleintje Fiets4Daagse

Westerbork - Vanuit Westerbork vertrok vanmiddag Kleintje Fiets4Daagse. Deze hele week staat al in het teken van fietsen en dit weekend wordt die fietsweek afgesloten met hét wielerevenement: de Ronde van Drenthe. Zo start het fietsjaar 2019 vol activiteiten.

Fietsliefhebbers konden meedoen aan een bedrijvenclinic, de Vam Challenge of de Toerversie van de Ronde van Drenthe. Ook de Drentse Fiets4Daagse doet mee en trakteert de deelnemers op een gratis Kleintje Fiets4Daagse. Ondanks de harde wind, vooral op de VAM-berg, en het slechte weer van de laatste tijd, stapte een flinke groep sportievelingen vanmiddag op de fiets.

Deelnemers konden vanmiddag starten bij Brasserie Diggels in Westerbork. Er was een route van 40 kilometer uitgezet. Onderweg kon op diverse plaatsen gestopt worden, voor een stempel of een kop koffie. Zo konden fietsers een bezoek brengen aan melkveehouderij Woertink en een kijkje nemen bij de Col du Vam, waar het damespeloton van de Ronde van Drenthe voorbij kwam. Ook Orvelte lag op de route.